ATP Hygiene Monitoring

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn druk bezochte plaatsen waar patiënten, medewerkers en bezoekers met elkaar en met de omliggende omgeving rechtstreeks in contact komen. Infecties kunnen op deze manier vrij gemakkelijk aan elkaar worden overgedragen. Niet alleen kunnen mensen een bron van infectië zijn, maar kunnen ook de aanwezige toestellen en andere objecten bacteriën bevatten.
We kunnen natuurlijke niet alle aanwezige mensen controleren op infecties, maar we kunnen proberen onze medewerkers, toestellen en andere bijbehoren te controleren op hun netheid.
Doeltreffende reiniging is belangrijk voor het voorkomen van de overdracht van infecties.

Op regelmatige basis moet men de diverse reiningsprocedure binnen de zorgomgeving controleren om er voor te zorgen dat deze steeds grondig worden uitgevoerd. Het Hygiena SystemSURE ATP controle apparaat is een krachtig hulpmiddel bij de monitoring van hygiëne en reiniging regimes. De SystemSURE geeft onmiddellijk feedback over hoe effectieve de reiniging was en is tevens een waardevol instrument om toezicht te houden en de reiningsprocedures op vele gebieden te verbeteren binnen de zorginstelling. 

Hygiënecontrole op basis van ATP (adenosine tri-fosfaat) is een eenvoudige methode die kan worden gebruikt om te controleren hoe effectief iemand zijn handen reinigd.
 
Handhygiënecontrole op basis van ATP kan gebruikt worden:
 
   1. gedurende een training, teneinde aan te tonen dat een goede handhygïene techniek belangrijk is.
   2. om een controle uit te voeren na het wassen van de handen.

 

Binnen 15 seconden een betrouwbaar resultaat in 4 stappen.

De SystemSure Plus meet de aanwezigheid van ATP (adenosine tri-fosfaat) op werkoppervakken, in water en op de handen. ATP, is een universele molecule die de energiehuishouding regelt op celniveau in organisch materiaal. De aanwezigheid van ATP op gereinigde oppervlakken en handen wijst dus op contaminatie.
 
Voordelen:

  • Resultaat in 15 seconden
  • Handapparaat en lichtgewicht
  • Eenvoudig in gebruik
  • Geheugen voor 2000 metingen (250 programmeerbare bemonster locaties)
  • Via de meegeleverde software kan men de informatie bekijken op PC (rapporten, grafieken en exporteren naar Excel)

 
Toebehoren:

  • Ultrasnap (100 st.) - Testers voor snelle hygiënecontrole met de SystemSure Plus.